De hele wereld draait om seks. Althans, dat lijkt soms zo.
Door de populariteit van het onderwerp komt er ook veel externe druk bij kijken om het perfecte plaatje willen worden. 
Hoewel het onderwerp seks steeds meer op jongere leeftijd ter sprake komt, zijn de gesprekken over de kwetsbaarheden en onzekerheden rondom seks nog moeilijk te vinden.
Maar wat als je je nog niet helemaal comfortabel voelt bij het onderwerp? Mag dat wel? Is dat oké? Ben je wel oud genoeg om seks te hebben? Wat moet je doen? Weet je wel zeker dat je mij wilt zoenen? Wat als ik het niet leuk vind? Is seks nou echt zo belangrijk? Voegt het echt iets toe aan mijn leven? Moet het altijd donker zijn om seks te hebben? Wat vind ik fijn aan seks? Wat juist niet? 
Met wie moet ik het hier over hebben? 

Met deze installatie wil ik aan jongeren laten weten dat het normaal is om deze onzekere gedachtes te hebben en te stimuleren om hun eigen antwoorden op de onzekere vragen te gaan zoeken.  

Er is gebruik gemaakt van oude media apparatuur omdat ik duidelijke wilde maken dat deze onzekerheid een universeel iets is. Ook de oudere generaties hebben gekampt met deze vragen (en misschien hebben sommigen er nog last van). De onzekerheid is niet raar en wordt door vele begrepen, dus hopelijk voel je zo minder alleen. 

Deze installatie is gemaakt voor een rondreizende functie. Zo kan hij in de aula van een school staan, maar ook in een museum gemaakt om te ontdekken (denk aan een NEMO met hun 'Teen Facts' sectie), of een plek waar veel jongeren zich verzamelen. Het is laagdrempelig en comfortabel, waardoor jongeren er sneller naartoe trekken om een kijkje te nemen. 
pick up the phone!
Click to play.
CREATIVE SKILLS
concepting, creative thinking,
installation design, Exhibition Design, 
video editing, audio editing, 
coding (arduino uno) 

IN OPDRACHT VAN
AKV | St. Joost
IN SAMENWERKING MET
Externe begeleiding:

​​​​​​​Begeleiding: